13.03.2020 15:22

Van wereldkampioen naar derde Bundesliga-speler

Dat het in de voetballerij snel kan verkeren, weten we al lang. Zo was Adriano jarenlang een topspits bij Inter, maar laat zich hij momenteel in met dubieuze Braziliaanse straatpraktijken. Een voorbeeld dat het wel heel fout kan aflopen.

Nu is het verhaal van Kevin Großkreutz lang niet zo extreem, maar de veelzijdige Duitse speler had vijf jaar geleden wel iets anders verwacht van zijn carrière. De linker vleugelverdediger annex middenvelder werd in Brazilië in 2014 nog wereldkampioen met de Duitse nationale, door in de finale Argentinië met 1-0 te verslaan door een treffer van Mario Götze. 


Lees ook: Varane hoopt in voetsporen Roberto Carlos te treden 


Großkreutz, op dat moment vaste basisspeler bij topclub Borussia Dortmund en tweemaal kampioen onder leiding van trainer Jürgen Klopp, maakte in de finale overigens geen minuten, net als tijdens de rest van het toernooi niet. Toch was hij selectielid van de historische ploeg van Joachim Löw. De toen 25-jarige speler zat in de vorm van zijn leven, maar daarna ging het bergafwaarts. Bij Dortmund kwam hij al minder aan spelen toe. Het jaar na het gewonnen WK stond hij nog maar twaalf wedstrijden in de basis in de Bundesliga namens Borussia Dortmund.

Het zorgde ervoor dat hij de overstap maakte naar VfL Stuttgart, maar ook daar ging het niet voor de wind want na nog geen één seizoen werd hij per direct ontslagen vanwege een vechtpartij. Hij transfereerde naar SV Darmstadt 98 in de 2. Bundesliga, echter stopte het avontuur ook bij die club na één seizoen. De recente club van Großkreutz tot de zomer van 2021 is KFC Uerdingen 05, uitkomend op het derde niveau in Duitsland. Zo kan het dus snel gaan, van basisklant bij Dortmund en wereldkampioen naar de kampioen van de Regionalliga West. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner