05.01.2020 14:00

In vorig decennium was 1 speler nóg 'roder' dan Ramos

Sergio Ramos staat bekend als een notoire kaartenpakker. Toch werd de centrale verdediger in het afgelopen anderhalve seizoen slechts eenmaal met een rode kaart van het veld gestuurd.

Het neemt niet weg dat Ramos in het decennium 2010 – 2019 liefst veertien keer van het veld werd gestuurd door een scheidsrechter. De laatste keer was begin dit jaar, toen de mandekker na zijn tweede gele kaart in het 1-2 verloren duel met Girona FC het veld moest ruimen in de negentigste minuut. In totaal pakte Ramos de afgelopen tien jaar liefst vijftien rode kaarten.

Daarmee is hij het decennium niet afgesloten als meest gemene speler. Van alle spelers die de afgelopen tien jaar in de tien hoogste competities in Europa speelden, moest Ramos één speler voor zich dulden. Dat is de iets minder bekende Charlos Kaboré. Vooral namens FK Krasnodar kreeg hij vaak rood: liefst zeven keer. Ook als speler van de inmiddels failliete stadgenoot Kuban Krasnodar werd hij drie keer van het veld gestuurd. Als speler van Olympique Marseille overkwam Kaboré dat viermaal en namens Dinamo Moskou kreeg hij één keer de rode prent voorgeschoteld. 

Mario Balotelli pakt eveneens een hoop rode kaarten. Namens zijn werkgevers Manchester City, OGC Nice, AC Milan en Olympique Marseille moest hij tienmaal inrukken in de afgelopen tien seizoenen. Alleen als speler van Liverpool FC kreeg hij geen enkele rode kaart. Daarmee staat Balotelli, momenteel actief in de Serie A namens Brescia, op de vierde plaats van meest gemene spelers in het vorige decennium. De derde plaats wordt ingenomen door de Portugese verdediger Ricardo Costa, die zijn rode kaarten ontving namens Lille OSC, Lille OSC, FC Luzern en FC Tondela. 

 1. Charles Kaboré – 16 rode kaarten
  Olympique Marseille: 4x rood
  Kuban Krasnodar: 3x rood
  FK Krasnodar: 7x rood
  Dinamo Moskou: 1x rood
   
 2. Sergio Ramos – 15 rode kaarten
  Real Madrid: 15x rood
   
 3. Ricardo Costa – 11 rode kaarten
  Lille OSC: 1x rood
  Valencia CF: 5x rood
  FC Luzern: 1x rood
  FC Tondela: 4x rood
   
 4. Mario Balotelli – 10 rode kaarten
  Manchester City: 4x rood
  AC Milan: 1x rood
  OGC Nice: 4x rood
  Olympique Marseille: 1x rood

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner