10.02.2015 22:59

Saint-Étienne is Van Wolfswinkel dankbaar

Saint-Étienne heeft zich dinsdag met moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Coupe de France. De ploeg uit de Ligue 1 versloeg Red Star FC (derde niveau) in Parijs met 1-2. Ricky van Wolfswinkel maakte het eerste doelpunt voor Saint-Étienne.

Saint-Étienne leek het niet al te lastig te gaan krijgen. Van Wolfswinkel zorgde na achttien minuten voor de voorsprong van de gasten. Vlak daarna kreeg Julien Ielsch van Red Star direct rood na een overtreding van achteren op de Nederlandse spits.

Red Star kwam drie minuten later onverwacht op gelijke hoogte door een treffer van Hameur Bouazza. Het bleef lang 1-1, totdat Pierrick Cros vlak voor tijd zijn eigen doelman passeerde en daarmee onbedoeld voor de overwinning van Saint-Étienne zorgde.