06.04.2016 16:33

Apau: "Heel apart om in maart al klaar te zijn"

Mitch Apau (r.) vecht een duel uit met Floriano Vanzo (l.) tijdens het competitieduel Beveren - Westerlo (07-11-2015).
Mitch Apau (r.) vecht een duel uit met Floriano Vanzo (l.) tijdens het competitieduel Beveren - Westerlo (07-11-2015).

Het seizoen van Mitch Apau bij KVC Westerlo zit er al op. In België is men op dit moment bezig met de play-offs, maar Westerlo is de enige ploeg in de Jupiler Pro League die niet hoeft mee te doen aan de play-offs.

"Heel apart om in maart al klaar te zijn", aldus Mitch Apau, oud-speler van onder meer RKC Waalwijk, tegenover Voetbal International. "Het enige dat we sinds de laatste competitiewedstrijd (op 13 maart, red.) doen is trainen. Op vrijdagen speelt Westerlo dan wel een oefenpotje, maar de weekenden zijn we vrij. Het is tot het nieuwe seizoen vooral onderhouden…"

De Belgische voetbalbond besloot voor aanvang van het seizoen om de play-offs tussen de nummer vijftien en zestien af te schaffen. Vanaf het seizoen 2016/2017 zullen er namelijk grote competitiehervormingen plaatsvinden, waaruit deze tussenoplossing is ontstaan. Oud-Heverlee Leuven eindigde als zestiende en is gedegradeerd.

Het is geen ideale situatie. "We proberen er het beste van te maken", vervolgt de rechtsback van Westerlo. "Maar je merkt op de training wel dat de stress en focus er een beetje van af is. We spelen nu veel onderlinge partijtjes. En eens per week wijzen we twee spelers aan die de training mogen leiden. De bedoeling is dat zij een atypische groepssessie doen, volledig anders dan op gewone trainingsdagen. Volgende week ben ik waarschijnlijk aan de beurt; ik zit te denken aan een gymtraining."

"Gelukkig hebben we met de ploeg nog een aantal activiteiten. Donderdag bezoeken we Flanders Fields voor een rondleiding, met aandacht voor WO-relikwieën. Verder overnachten we deze week na een oefenduel met een amateurclub in Knokke, aan zee. Met die overnachting sluiten we het seizoen op een leuke manier af. Al had ik natuurlijk veel liever tot en met mei échte wedstrijden gespeeld…"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner