21.05.2016 20:15

Lucescu zwaait met bekerwinst af bij Shakhtar

Mircea Lucescu geeft zijn spelers aanwijzingen tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Malmö FF en Shakhtar Donetsk. (21-10-2015)

Shakhtar Donetsk slaagde er niet in om de landstitel in Oekraïne te veroveren, maar het team van trainer Mircea Lucescu heeft wel beslag gelegd op de nationale beker. In de eindstrijd werd Zorya Lugansk met 2-0 verslagen. De finale was de laatste wedstrijd van Lucescu, die na twaalf jaar vertrekt bij de Oekraïnse topclub.

Oleksandr Gladkiy was de grote man aan de zijde van Shakhtar Donetsk. De 28-jarige spits opende vlak voor rust de score. Toen de tweede helft bijna een kwartier oud was, scoorde Gladkiy opnieuw. De spits was dit seizoen met vier competitiedoelpunten in zeventien wedstrijden niet op schot, maar maakte dat goed door in de bekerfinale beslissend te zijn.

Shakhtar eindigde in de Premyer Liga op de tweede plaats met een achterstand van tien punten op Dinamo Kiev. In de Europa League strandden de manschappen van Lucescu in de halve finale. De Oekraïnse topclub moest in het tweeluik zijn meerdere erkennen in Sevilla.