11.06.2016 09:59

Assistent Plum terug bij de Roda JC-selectie

Interim-trainer Rick Plum stuurt zijn mannen naar voren tijdens het play-offduel Roda JC Kerkrade - NAC Breda. (28-05-2015)
Interim-trainer Rick Plum stuurt zijn mannen naar voren tijdens het play-offduel Roda JC Kerkrade - NAC Breda. (28-05-2015)

Na een jaar afwezigheid heeft Rick Plum volgend seizoen weer een rol bij het eerste elftal van Roda JC. De oud-speler van de club was jaren assistent-trainer en werd zelfs twee keer interim-trainer, maar kreeg te maken met een flinke burn-out in 2015.

Na een klein jaar van rust, waarbij hij de laatste maanden weer wat werkzaamheden oppakte, is Plum weer klaar voor het grotere werk, zo meldt de Limburgse formatie op de clubwebsite. De oud-verdediger was interim-trainer tijdens de promotiewedstrijd van Roda JC tegen NAC Breda, maar maakte het seizoen in de Eredivisie niet mee omdat hij ziek thuis zat.

Roda JC werd afgelopen seizoen, onder leiding van Darije Kalezić, veertiende in de Eredivisie en is daardoor verzekerd van nog een jaar op het hoogste voetbalniveau van Nederland. Omdat het contract van Kalezić in onderling overleg is ontbonden, is Roda JC op zoek naar een nieuwe trainer. De naam van Yannis Anastasiou wordt veelvuldig genoemd in Limburg.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner