28.09.2018 07:00

FC Groningen bezig aan slechtste thuisreeks sinds 2009

Dat FC Groningen slecht is begonnen aan het huidige seizoen, is een understatement. De ploeg bungelt onderaan op de Eredivisie-ranglijst. De midweekse speelronde in de beker had de ploeg vertrouwen kunnen geven. 

Dat is niet gelukt, want FC Groningen werd donderdagavond uit de Toto KNVB beker geknikkerd door Keuken Kampioen Divisionist FC Twente, door treffers van Javi Espinosa en Peet Bijen. Het was de vierde nederlaag in het eigen Hitachi Stadion, want ook alle drie de Eredivisie-duels eindigden in een verliespartij voor FC Groningen. Willem II, PEC Zwolle, AZ Alkmaar en FC Twente wonnen allemaal in het hoge noorden. De laatste keer dat FC Groningen dat overkwam was in 2009, toen NAC Breda (twee keer), Ajax en PSV alle drie wonnen in het stadion wat toen de Euroborg heette.


Lees ook: Ajax-pechvogel in België verkozen tot Talent v/h Jaar


In de Eredivisie pakte ook PEC Zwolle nog geen enkel punt in een thuiswedstrijd. De Zwollenaren wisten echter nog wel drie keer te scoren in drie wedstrijden in het eigen MAC³PARK Stadion, dit seizoen in alle competities. FC Groningen vond in de vier optredens maar één keer het net. Geen profclub uit Nederland deed het slechter. In de Keuken Kampioen Divisie scoorde ook FC Eindhoven maar eenmaal in het eigen stadion. Alle andere profclubs vonden vaker dan eenmaal het net in eigen huis. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner