01.12.2018 09:34

Spaanse topscorer aller tijden Villa tekent in Japan

De Spaanse aanvaller David Villa heeft na vier jaar New York City FC verlaten voor een avontuur in Japan. De 36-jarige spits kroonde zich in zijn gloriejaren tot topscorer aller tijden van het Spaanse elftal. Hij tekent bij Vissel Kobe.

De oud-speler van Sporting de Gijón, Real Zaragoza, Valencia CF, FC Barcelona, Atlético Madrid en Melbourne City wordt bij Vissel Kobe ploeggenoot van twee andere legendes: zijn landgenoot Andrés Iniesta en de de 33-jarige Lukas Podolski, die 130 interlands voor het Duitse elftal speelde. Vissel Kobe eindigde afgelopen seizoen op de tiende plaats in de J1 League.


 Lees ook: Feyenoord in topduels bezig aan beroerdste reeks ooit 


Villa was basisspeler tijdens het gewonnen WK in 2010, dat in Zuid-Afrika werd georganiseerd. Op dat toernooi vond de spits vijf keer het doel. Het hielp hem op weg naar de topscorerstitel aller tijden, die hij een jaar later overnam van Raúl. Villa scoorde in 98 interlands liefst 59 keer: 0,60 keer per duel.

Spaanse topscorers aller tijden

  1. David Villa - 59 goals
  2. Raúl - 44 goals
  3. Fernando Torres - 38 goals
  4. David Silva - 35 goals
  5. Fernando Hierro - 29 goals

Hoewel Villa zijn beste tijd heeft gehad, lukt het hem nog steeds om te imponeren. In 117 competitieduels in de Major League Soccer maakte hij 77 goals. Zijn goede vorm leidde er zelfs toe dat hij vorig jaar op 35-jarige leeftijd zijn rentree maakte in het Spaanse elftal, in de met 3-0 gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Italië. Drie jaar eerder had hij zijn indrukwekkende interlandcarrière beëindigd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner