03.08.2013 23:45

Uitblinkende Finnbogason loodst Heerenveen naar zege:

SC Heerenveen heeft de belangrijke wedstrijd tegen AZ met 4-2 gewonnen. Grote man aan de kant van de thuisploeg was Alfreð Finnbogason. De spits scoorde twee keer, maar gaf ook twee keer een assist aan zijn teamgenoten. De winnaar speelde twintig minuten met tien man na een rode kaart voor Mitchell Dijks.

De eerste tien minuten stonden vooral in het teken van een onzekere Esteban Alvarado. De doelman van AZ speelde tegenstanders in de voeten, gaf corners weg en straalde geen zelfvertrouwen uit. In de 22e minuut werd hij geklopt door Finnbogason, nadat Jan Wuytens hands maakte en een penalty weggaf. Na de goal bleef SC Heerenveen voetballen, maar AZ kwam dicht bij een doelpunt via Nemanja Gudelj. De aanwinst kopte de bal uit een corner op de bovenkant van de lat.

Na rust begon het doelpuntenfestijn. In de 50e minuut bracht Mattias Johansson zijn ploeg terug in de wedstrijd. Na een korte rush naar voren combineerde hij met naamgenoot Aron Jóhannsson en haalde verwoestend uit: 1-1. Het was echter Finnbogason die zijn ploeg weer naar de voorsprong sleepte. Eerst scoorde hij zelf uit de rebound, daarna stelde hij Pele van Anholt in staat om te scoren. De wedstrijd leek te kantelen na de rode kaart van Mitchell Dijks in de 71e minuut. De gehuurde linksback kwam hard in op Steven Berghuis en mocht direct vertrekken. Het duurde tot de 88e minuut voordat AZ profiteerde. Aron Jóhannsson mocht net als collega-spits Finnbogason aanleggen vanaf elf meter na een handsbal. Ook Jóhansson faalde niet, maar Rajiv van la Parra bepaalde de eindstand na een vlotte uitbraak op 4-2.