16.02.2014 14:19

SC Cambuur zet zwak PEC Zwolle opzij

Martijn Barto viert zijn treffer met het publiek tijdens SC Cambuur - PEC Zwolle. (16-2-2014)

Na ADO Den Haag en NEC heeft ook SC Cambuur de volle buit gepakt in speelronde 24. Tegen een onthutsend zwak PEC Zwolle won het met speels gemak: 3-1.

SC Cambuur liet PEC Zwolle niet in het spel komen in de eerste helft. Met veel druk op de bal kwam de uitploeg niet lang genoeg in balbezit om het de thuisploeg moeilijk te maken. Na tien minuten kwam de verdiende openingstreffer dan ook op het scorebord. Marcel Ritzmaier rondde een hele mooie actie af met een nog mooier doelpunt: Hij stiftte de bal zacht over Diederik Boer heen. De kansen voor PEC Zwolle bleven daarna ook schaars, waardoor SC Cambuur rustig kon bouwen aan een de volgende treffer. Die volgde vijf minuten voor rust, toen Martijn Barto de bal voor zijn voeten kreeg na een voorzet van Jody Lukoki: 2-0.

In de tweede helft begon PEC Zwolle met twee nieuwe spelers, maar ook zij konden de wedstrijd niet doen kantelen. Sterker nog, na vijf minuten kwam SC Cambuur zelfs op 3-0. Joost Broerse kreeg een bal uit een corner ongelukkig op zijn hoofd, waardoor hij de perfecte assist op Barto leverde. De wedstrijd werd daarna wat grimmiger, wat meerdere opstootjes opleverde. Het voetballende aspect was hierdoor wat minder aanwezig in het laatste kwartier. Toch lukte het PEC Zwolle om de eer te redden: Tien minuten voor tijd schoot Mateusz Klich de 3-1 in.

De overwinning van SC Cambuur maakt het extra spannend aan de onderkant van de Eredivisie. Het verschil tussen de hekkensluiter en de nummer dertien bedraagt slechts vier punten. PEC Zwolle ziet enkele ploegen dichterbij sluipen, maar blijft voorlopig veilig.

Door: Jos Boesveld