16.02.2014 16:28

Feyenoord laat dure punten liggen in Breda

Rydell Poepon (m.) en Jordy Buijs (r.) zijn blij met de gelijkmaker tijdens NAC Breda - Feyenoord. (16-2-2014)

Feyenoord heeft dure punten laten liggen in Breda. De wedstrijd eindigde in 1-1 en dat heeft Feyenoord helemaal aan zichzelf te danken. De Rotterdammers miste grote kansen en door een domme penalty tegen kon NAC een punt in huis houden.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. De Rotterdammers hadden de wedstrijd volledig onder controle en creëerden ook de nodige kansen. Graziano Pellè kreeg een goede kopkans, maar zijn inzet werd fantastisch gekeerd door Jelle ten Rouwelaar. NAC kwam er totaal niet aan te pas en dat leidde uiteindelijk tot een verdiende voorsprong van Feyenoord. Daryl Janmaat zette zelf een aanval op en rondde die zelf af. Met zijn zwakke linkerbeen passeerde hij Ten Rouwelaar  en  bracht de stand daarmee op 0-1.

Vlak daarna had Feyenoord de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Samuel Armenteros kwam een paar schoenmaten tekort voor een voorzet van Janmaat en Tonny Vilhena was niet koelbloedig genoeg, waardoor Ten Rouwelaar NAC op de been hield. Ondanks dat er geen vuiltje aan de lucht leek, kwam NAC toch langszij. In een hectische minuut waar Danny Verbeek een goede kans zag worden gekeerd door Erwin Mulder, waar Anouar Hadouir op de lat schoot, kreeg Verbeek de bal  voor zijn voeten. Zijn schot werd door Miquel Nelom met zijn arm gekeerd en dat betekende een strafschop. De penalty werd feilloos verzilverd door Rydell Poepon en daardoor gingen de teams met een 1-1 stand rusten.

In de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Feyenoord drukte en NAC kon op een enkel momentje na niet gevaarlijk worden. De grootste kansen waren voor Lex Immers en Pellè, maar zij waren te slordig in de afronding en hielden daarmee NAC in leven.  Daarna had Feyenoord nog wel enkele kleine mogelijkheden, maar echt grote kansen bleven uit. NAC kreeg nog een aardige kans via Poepon, maar zijn inzet miste richting. Opvallend was ook de invalbeurt van Stipe Perica. De jonge Kroaat stond drie minuten in het veld en mocht na een harde overtreding op Janmaat ook direct het veld weer verlaten met een rode kaart.

In de absolute slotfase kregen John Goossens en Immers nog een tweetal goede kansen, maar ze vonden Ten Rouwelaar en Kees Kwakman op hun weg. In de allerlaatste minuut maakte Sepp de Roover  nog hands, maar waar Bas Nijhuis de bal in de eerste helft nog de bal op de stip legde, liet hij het spel nu wel verder gaan. Daardoor eindigde de wedstrijd in 1-1. Door het puntenverlies verliest Feyenoord de aansluiting met de koplopers. NAC mag zich gelukkig prijzen met een punt en handhaaft zich in de middenmoot.

Door: Jesper Davelaar