17.02.2014 18:24

De haperende, Italiaanse motor

Graziano Pellè oogt moedeloos na afloop van de wedstrijd NAC Breda - Feyenoord.

Elke speler heeft wel eens zo’n wedstrijd waarin maar bar weinig lukt. Graziano Pellè kan daar na NAC Breda – Feyenoord over meepraten. Hij is de Schlemiel van de Week.

Het begon al in de achtste minuut. Pellè wordt wel heel erg vrij gelaten in de zestien en de Italiaan kan daardoor zijn hoofd ook gemakkelijk tegen de bal zetten. Een prima kopbal in de rechterhoek, met een vervelende stuit, dat ook nog eens. Jelle ten Rouwelaar, doelman van NAC Breda, kende blijkbaar een goede warming-up, want met een hele knappe redding hield hij zijn doel schoon.

Achttien minuten later zit het weer niet mee. Pellè is niet zelfzuchtig en legt de bal perfect terug op Samuel Armenteros. Met iets grotere voeten was het waarschijnlijk een doelpunt geworden, maar Armenteros kan de bal alleen schampen. De frustratie is al een beetje zichtbaar. Pas in de tweede helft komt Pellè weer ongelukkig in het spel voor. Gelukkig voor Feyenoord en de Italiaan zelf speelde hij een belangrijke rol bij de 1-0 van Daryl Janmaat. Hij speelt echter ook per ongeluk een rol bij een kans die bijna tot een tegentreffer leidt.

Een simpele kaats. Zo’n inspeelbal die je op de training twintig keer goed doet, met je ogen dicht. Maar niet tegen NAC Breda. Pellè levert de bal heel simpel in en met een onmogelijk schot zet Uroš Matić zijn ploeg bijna voor het eerst op voorsprong. Want ja, daarvoor kwam de ploeg via een penalty al terug in de wedstrijd. De gifbeker blijkt echter heel vol te zitten, want na tien minuten in de tweede helft krijgt hij dé kans op de 1-2. Drie meter van het doel af mag hij vrij inkoppen. Hij wordt de beste kopper in de Eredivisie genoemd, maar Pellè presteert het om recht door het midden, op de vuisten van Ten Rouwelaar te koppen. Een adertje begint te kloppen bij zijn slaap.

Al het ongeluk in het duel komt samen in de 95e, inderdaad ja, de 95e minuut. Diep in blessuretijd presteert Pellè het met zijn laatste krachten om een bal te verlengen met gestrekt been. Sepp de Roover komt invliegen, raakt de bal met de hand, maar de bal gaat niet op de stip. De Italiaan ontploft, rent op de scheids af en kijkt of hij water ziet branden. Geen penalty?!

Door: Jos Boesveld