21.02.2014 13:20

Ajax krijgt maar weinig tegen in de ArenA

Ajax kreeg donderdagavond een pak op de broek van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers scoorden maar liefst drie keer in de ArenA. In de Eredivisie kregen de Amsterdammers slechts vier doelpunten tegen dit seizoen.

In twaalf thuiswedstrijden in de Eredivisie verloor Ajax tweemaal punten. Er werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk en Vitesse nam de drie punten mee na een 0-1 overwinning. Naast die goal van Vitesse werd een goalie van Ajax slechts drie keer gepasseerd in eigen huis. Feyenoord, PEC Zwolle en FC Groningen scoorden in de ArenA. 

Ook in Europa viel het aantal tegendoelpunten mee. Zeker gezien het feit dat onder andere FC Barcelona en AC Milan op bezoek kwamen. Ajax kreeg in drie thuiswedstrijden slechts twee doelpunten tegen. AC Milan scoorde in de laatste minuut via een penalty de 1-1, terwijl FC Barcelona ook vanaf elf meter scoorde tegen Ajax.

Ajax blijkt thuis dus moeilijk te verslaan, maar misschien heeft Red Bull Salzburg wel de achilleshiel van Ajax blootgelegd. Zondag volgt de volgende thuiswedstrijd van Ajax. De Amsterdammers nemen het dan in eigen huis op tegen AZ.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner