22.02.2014 09:04

Texeira verlaat Groningen voor club MLS

Na een dienstverband van drie jaar nemen David Texeira en FC Groningen afscheid van elkaar. De club zocht de laatste maanden naar een oplossing voor de Uruguayaanse spits, die niet meer voorkwam in de plannen van de Groningers. Die is er nu gekomen. De Major League Soccer-club FC Dallas maakt via Twitter bekend dat het Texeira overneemt van de Groningers.

Fernando Clavijo, technisch directeur van de MLS-club, volgde de Uruguayaan al geruime tijd. “Dit is een speler die we nog kennen van het WK onder twintig jaar in Colombia. Hij was één van de beste spelers van het toernooi”, vertelt Clavijo op de clubwebsite. “Hij viel bij veel scouts op, maar FC Groningen was er snel bij en trok hem direct aan. We zijn erg blij dat hij nu een onderdeel is van FC Dallas.”

In 2011 nam FC Groningen Texeira voor 1,5 miljoen euro over van Defensor Sporting. Na een goed eerste halfjaar, waarin de Zuid-Amerikaan zelfs de interesse van Liverpool wekte, werden de prestaties van de spits steeds wisselvalliger. In totaal speelde Texeira 65 wedstrijden voor de Groningers, waarin hij 14 keer trefzeker was.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner