22.02.2014 20:42

Lichtuitval klein lichtpuntje in Heerenveen

NAC Breda en sc Heerenveen hebben in een niet al te interessant duel de punten gedeeld. Vooral de thuisploeg kwam te laat op gang om er nog iets van te maken. Er werd uiteindelijk niet gescoord.

NAC Breda begon prima aan de eerste helft, en had via Uros Matic snel op 0-1 kunnen komen. De jongere broer van Nemanja Matic schoot van buiten de zestien hard en laag en raakte daarmee de paall. Even daarvoor kwam Adnan Tighadouini één op één met Kristoffer Nordfeldt, maar de huurling van Vitesse schoot te zacht in om het de goalie van sc Heerenveen moeilijk te maken.

Heerenveen was zichzelf niet en liet ook bar weinig zien. Alfred Finnbogason wist één op één met Jelle ten Rouwelaar de doelman niet uit te spelen, wat meteen de grootste kans voor de thuisploeg was. Vlak voor rust viel het licht letterlijk uit in Friesland, waardoor de ploegen een paar minuten eerder de kleedkamers opzochten.

Ook de tweede helft begon niet heel goed. sc Heerenveen was duidelijk niet bij machte om het NAC Breda heel moeilijk te maken. Naarmate de tweede helft vorderde leek dit toch iets beter te lukken. Rajiv van la Parra liet zich meer en meer gelden, maar vond telkens Ten Rouwelaar of een andere speler van NAC Breda op zijn weg. Bilal Başaçikoğlu was ook nog dicht bij de winnende treffer. Zijn schot in de korte hoek werd knap door Ten Rouwelaar gepareerd.

Door het gelijke spel verliest sc Heerenveen punten in de strijd om Europees voetbal. Het moet nu toezien hoe concurrenten kunnen uitlopen. NAC Breda is allang blij met een punt en zal hoe dan ook uitlopen op andere degradatiekandidaten.

Door: Jos Boesveld