22.02.2014 22:08

Menzo en Lierse zien uitstekende serie eindigen

Lierse SK heeft de uitstekende serie van de laatste weken tegen Oostende geen passend vervolg kunnen geven. De ploeg van trainer Stanley Menzo ging zaterdag aan de Belgische kust met 3-2 onderuit. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Lierse, met Arjan Swinkels in de basis, kwam nog wel twee keer op voorsprong, eerst dankzij Rachdi Bourabia, daarna via Anthony Limbombe. Na de 1-2 toonde de thuisploeg echter veerkracht. Eerst zorgde Xavier Luissint voor de gelijkmaker, waarna de Braziliaan Fernando Canesin in de 79e minuut het winnende doelpunt maakte.

Bergen, laatste in de stand, verraste in blessuretijd KV Kortrijk: 1-2. De thuisploeg kan daardoor waarschijnlijk een streep zetten door deelname aan play-off I, waarin de beste zes ploegen strijden om de landstitel. Zulte Waregem, al zeker van die nacompetitie, ging onderuit bij Charleroi (3-2).

Cercle Brugge klopte KV Mechelen ook al met 3-2, al zag het daar lang niet naar uit. De gasten stonden in de 86e minuut nog met 0-2 voor, maar door drie doelpunten in de slotfase gingen de Brugse thuissupporters alsnog met een tevreden gevoel naar huis. Arne Naudts maakte in de vierde minuut van de blessuretijd de bevrijdende 3-2. Mechelen stond toen wel al met tien man, na rood voor Antonio Ghomsi.