22.02.2014 22:39

Vierde overwinning voor PSV op een rij

In de Nijmeegse Goffert heeft PSV zaterdagavond verdiend gewonnen van NEC. Doelpunten van Bryan Ruiz en Memphis Depay beslisten het vermakelijke duel. De 0-2 overwinning betekende alweer de vierde achtereenvolgende zege voor PSV in de Eredivisie.

De eerste helft in Nijmegen was een vermakelijke. Net name PSV, dat grotendeels de bovenliggende partij was, zette NEC-doelman Kalle Johnsson enkele malen flink aan het werk. De Zweedse doelman redde echter goed toen hij binnen een minuut twee schoten van Jürgen Locadia en Memphis Depay op zich af zag komen. In die fase, zo rond de twintigste minuut, hing een Eindhovens doelpunt in de lucht maar de goal viel niet.

Doordat ook NEC zich af en toe dreigend liet zien, met name in de slotminuten van de eerste helft, was het duel geen moment saai. Overigens mocht PSV niet klagen dat de thuisploeg vlak voor de pauze geen strafschop kreeg. In een duel met Jeffrey Bruma ging Michael Higdon naar de grond, maar scheidsrechter Bjorn Kuipers vond het geen penalty. Aan de andere kant kwam Ryan Koolwijk goed weg toen Kuipers een tweede gele kaart op zak hield na een overtreding op Jetro Willems.

Ook de tweede helft kende weinig saaie momenten. Het spel bleef op en neer golven.  Beide elftallen kregen kansen en nadat NEC in korte tijd enkele mogelijkheden verkwanselde, opende Bryan Ruiz de score. Na slordig balverlies van NEC lag de bal razendsnel in het doel. Met een hard en laag schot verschalkte Ruiz de NEC-goalie. Hierna ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar was het slechts één maal gevaarlijk: een schot van invaller Jakob Jantscher vloog rakelings naast.

De tweede treffer van PSV via Depay was even later verdiend. Acht minuten voor tijd haalde de aanvaller op schitterende wijze uit en zag zijn inzet vanaf een meter of twintig aftand in de kruising vliegen. De wedstrijd was na de 0-2 gespeeld en een slotoffensief van de Nijmegenaren bleef dan ook uit. In de slotseconde kreeg Depay zelfs nog een levensgrote kans op zijn tweede doelpunt van de avond. Echter, Johnsson voorkwam een derde treffer.

In de stand is er na vanavond voor beide teams niets veranderd. PSV blijft vijfde terwijl NEC nog steeds op de zeventiende plek staat.

Door: Roel Egberts