23.02.2014 20:18

AA Gent bedwingt koploper Standard Luik

AA Gent heeft zondag in de Belgische competitie voor een stunt gezorgd. De ploeg van de Roemeense trainer Mircea Rednic was op Sclessin met 3-2 te sterk voor koploper Standard Luik. AA Gent bezorgde de 'Rouches' zodoende de tweede nederlaag van het seizoen.

Rednic, die eerder als speler en trainer werkte bij Standard Luik, zag hoe zijn ploeg na een kwartier op achterstand kwam door Julien De Sart. Dankzij een eigen doelpunt van Kanu en een treffer van Christophe Lepoint nam AA Gent in een tijdsbestek van 3 minuten echter de leiding. Standard Luik leek te ontsnappen aan een nederlaag toen Geoffrey Mujangi Bia in de 86e minuut uit een strafschop gelijk maakte, maar 1 minuut voor tijd bezorgde Ante Puljic de bezoekers uit Gent alsnog de winst.

De club uit Luik gaat desondanks nog steeds fier aan kop in België, met 7 punten voorsprong op Club Brugge dat met 5-2 won bij OH Leuven.