25.02.2014 10:55

Roda JC licht optie contract Németh

Roda JC vecht tegen degradatie. De Limburgers staan momenteel onderaan in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson probeert alles te doen om degradatie te voorkomen. Roda JC heeft daarom de optie in het contract van Krisztián Németh gelicht.

De Hongaarse spits ligt nu tot de zomer van 2015 vast. Németh kwam in de zomer van 2012 over van RKC Waalwijk en tekende in Limburg een contract tot medio 2014, met de optie om hem nog één jaar langer in Kerkrade te houden. Die optie heeft de club nu gelicht. Roda JC wil echter dolgraag nog langer door met de spits.

Németh was dit seizoen goed voor acht doelpunten in twintig competitiewedstrijden. Dat aantal had hoger kunnen zijn, ware het niet dat de Hongaar door de KNVB voor vijf duels geschorst naar aanleiding van het duwen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük tijdens het bekerduel met AZ.

In de wedstrijd tegen SC Cambuur keerde de spits weer terug na zijn schorsing. Tomasson was blij met de rentree van zijn spits, ondanks het feit dat de Limburgers verloren. "Zijn rentree is zó belangrijk voor ons. Ons probleem is namelijk de laatste wedstrijden, dat we de bal er niet inschieten", aldus Tomasson. De Limburgse hekkensluiter kwam dit seizoen slechts tot 35 doelpunten. Alleen FC Utrecht (34) heeft minder gescoord. Németh speelde in het verleden onder meer voor Liverpool, Blackpool, AEK Athene, Olympiakos en RKC Waalwijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner