01.03.2014 10:43

Jansen verwacht pittige wedstrijd

FC Twente gaat zondagmiddag op bezoek in de Galgenwaard om tegen FC Utrecht te spelen. Hoewel de Utrechters het dit seizoen niet goed doen, weet FC Twente-trainer Michel Jansen dat de Domstedelingen niet gemakkelijk te verslaan zijn. “Het is een pittige ploeg die na de winter in een vervelende hoek terecht is gekomen.”

Na acht wedstrijden zonder winst, won FC Utrecht het afgelopen weekend eindelijk weer eens eens. In eigen huis werd in de slotfase van de wedstrijd FC Groningen met 1-0 aan de kant gezet. “De winst van vorige week op FC Groningen geeft FC Utrecht waarschijnlijk een goed gevoel en mogelijk wat minder druk, al is er nog wel de druk van de ranglijst. Echter gaat het vooral om wat we zelf doen”, vertelt Jansen op diplomatieke wijze op de clubwebsite van de Enschedeërs.

De Tukkers staan op de tweede plaats, maar het kampioenschap is niet het doel. “We hebben een reëel doel; het halen van Europees voetbal. Dat staat nog steeds. Het gat met de koploper is zes punten, het verschil met de nummer vijf is zeven punten. Zo’n vijf wedstrijden voor het einde van de competitie heb je vaak een beter beeld van waar je staat.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner