01.03.2014 20:35

NEC gaat ondanks drie klappen niet knock-out

NEC had op bezoek bij PEC Zwolle het beste van het spel, maar kreeg van de thuisploeg een lesje in effectiviteit. De Zwollenaren kregen weinig kansen, maar deelden driemaal een klap uit. NEC bleef echter overeind en vocht zich evenzoveel keren langszij: 3-3.

Eerder dit seizoen won PEC Zwolle met speels gemak bij NEC (1-5), waardoor de Nijmegenaren iets recht te zetten hadden. Vol goede moed begonnen de bezoekers aan de wedstrijd, maar binnen zes minuten moesten ze een tegentreffer slikken. Na balverlies van Sören Rieks zette Mateusz Klich ploeggenoot Guyon Fernandez alleen voor doelman Kalle Johnsson. De aanvaller maakte geen fout en liet zijn negende doelpunt van het seizoen aantekenen.

Na de vroege tegentreffer ging de formatie van trainer Anton Janssen op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg was voetballende de bovenliggende partij en kreeg via Navarone Foor dé kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder schoot alleen voor Diederik Boer op de sluitpost. Die misser kwam NEC niet veel later duur te staan, toen een indraaiende vrije trap van Klich door niemand werd aangeraakt en bij de tweede paal binnenviel: 2-0.

Kort voor rust kreeg NEC alsnog de treffer die het verdiende. Rieks nam een afgeslagen corner ineens op de pantoffel en liet met zijn inzet doelman Boer volstrekt kansloos. Het bleek het laatste wapenfeit voor rust.

Binnen de minuut na rust konden de Nijmegenaren opnieuw juichen. Marnick Vermijl passeerde op de rechterflank twee tegenstanders, gaf strak voor en zag Michael Higdon bij de eerste paal prima binnentikken.

De gasten namen geen genoegen met een gelijkspel en gingen op jacht naar de voorsprong. Net toen NEC door leek te drukken, zorgde Joost Broerse voor de nieuwe voorsprong voor PEC Zwolle. Met een weergaloze knal vanaf dertig meter liet hij het Zwolle-publiek voor de derde keer juichen. NEC moest opnieuw in de achtervolging en kwam twintig minuten voor tijd opnieuw op gelijke hoogte toen Rieks een voorzet van Kevin Conboy tegen de touwen werkte.

In het restant van de wedstrijd golfde het spel op en neer en waren er voor beide ploegen kansen op de zege. De grootste was voor Rieks, maar omdat hij een voorzet van Alireza Jahabakhsh over het Zwolse doel schoot, eindigde wedstrijd onbeslist.