01.03.2014 21:28

PSV in tweede helft langs Go Ahead

PSV heeft zaterdagavond met veel geluk gewonnen van Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren stonden na 45 minuten spelen met 2-0 achter, maar wisten in de tweede helft die achterstand om te buigen naar 2-3.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, toen Jarchinio Antonia Go Ahead Eagles op 1-0 zette. De 23-jarige buitenspeler schoot van dichtbij een strakke, lage voorzet van Xander Houtkoop achter PSV-doelman Jeroen Zoet. De vliegende start van de Deventenaren bleek geen wake-up call voor de Eindhovenaren. De ploeg van Phillip Cocu werd overlopen door de thuisploeg en dat leverde halverwege de eerste helft zelfs de 2-0 op via Erik Falkenburg. De clubtopscorer kreeg de bal van uitblinker PSV-plaaggeest Jeffrey Rijsdijk en schoot het leder uit de draai in de linkerhoek.

Ongewijzigd begon PSV aan de tweede helft. Uit de eerste echte mogelijkheid die de ploeg kreeg, maakte de club uit Eindhoven de aansluitingstreffer. Memphis Depay was degene die vlak na rust de 1-2 maakte. De buitenspeler schoot de bal met een enorme vaart in de rechterbovenhoek. Een minuut daarvoor had Go Ahead Eagles eigenlijk op 3-0 moeten komen, maar van dichtbij kopte Falkenburg naast.

Het doelpunt van Depay zorgde ervoor dat het geloof bij PSV terugkeerde. De bezoekers uit Eindhoven bleven veel moeite houden met het creëren van kansen, maar de tweede echte mogelijkheid die de ploeg van Phillip Cocu kreeg, was meteen raak. Met wat geluk kreeg Jürgen Locadia de bal voor zijn voeten, die van tien minuten gedecideerd en onberispelijk de gelijkmaker maakte.

In de absolute slotfase van de wedstrijd werd de comeback van PSV helemaal compleet gemaakt, toen Bryan Ruiz een voorzet van Santiago Arias tegen de touwen schoot: 2-3. Een enorme deceptie van Go Ahead Eagles, dat gedurende de hele eerste helft geen kind had aan de Eindhovenaren. PSV kruipt door de overwinning verder richting de top vier. Go Ahead Eagles blijft op de veertiende plaats staan, maar kan dit weekend wel door twee clubs worden ingehaald.

Door: Vincent Houttuin