01.03.2014 22:35

Vitesse heeft geen moeite met Roda JC

Vitesse heeft zaterdagavond een vrij gemakkelijke overwinning op Roda JC geboekt. De hekkensluiter van de Eredivisie moest na 27 minuten met een man minder spelen. Roly Bonevacia werd namelijk door scheidsrechter Richard Liesveld van het veld gestuurd wegens het neerhalen van een doorgebroken spelen. Op dat moment stonden de Limburgers al met 1-0 achter. Vitesse liep met een man meer vervolgens simpel uit naar een 3-0 overwinning.

De eerste 25 minuten waren niet om aan te zien, een waar foutenfestijn. Over en weer werden er ontzettend veel fouten gemaakt, waardoor beide ploegen een aantal kansen kregen. Vitesse kwam na veertien minuten spelen echter op voorsprong na een fraaie actie van Christian Atsu. De Ghanees dolde Martijn Monteyne op de achterlijn en legde de bal vervolgens bij de tweede paal neer. Mike Havenaar stond daar te wachten om de bal ongehinderd binnen te knikken: 1-0.

Na 27 minuten spelen kreeg Roda JC een nieuwe tik te verwerken. Roly Bonevacia werd met direct rood van het veld gestuurd. De centrale verdediger hield Havenaar aan zijn shirt vast, die na een voorzet van Atsu oog in oog met doelman Filip Kurto kwam te staan. Bonevacia voorkwam met zijn overtreding dat Havenaar zijn tweede van de avond kon maken, maar kreeg daardoor wel de rode kaart van scheidsrechter Richard Liesveld. Vitesse kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Marko Vejinović profiteerde optimaal van het slippertje van Bonevacia en liet Kurto kansloos: 2-0.

In de tweede helft speelde Vitesse de wedstrijd rustig uit. Met een man meer bleven de Arnhemmers vrij gemakkelijk overeind, maar tot grote kansen kwam Vitesse niet. Pas na 76 minuten spelen kreeg FC Hollywood aan de Rijn weer een grote mogelijkheid en deze werd dan ook meteen verzilverd. Davy Pröpper lanceerde Havenaar, die tegenover doelman Kurto kwam te staan. De Japanner schoof de bal rustig onder de Poolse sluitpost door en bracht het verschil daarmee op drie.

Dankzij deze overwinning komt Vitesse op 49 punten uit 26 wedstrijden te staan. Roda JC blijft met 22 punten hekkensluiter van de Eredivisie. De Arnhemmers mogen volgende week op bezoek in Breda bij NAC, terwijl Roda JC een degradatiekraker in het Parkstad Limburg Stadion speelt tegen NEC Nijmegen.

Door: Jurre Hermans