01.03.2014 22:36

Cocu zet PSV met donderspeech op scherp

Vlak na de benauwde zege op Go Ahead Eagles (2-3) kon PSV-trainer Phillip Cocu al weer rustig analyseren. Cocu gaf echter wel toe dat hij in de rust, bij een achterstand van 2-0, zijn zelfbeheersing even had verloren. ,,Ik heb toen duidelijk gemaakt dat dit niet de manier is om overwinningen te halen'', zei de trainer, die zijn elftal de eerste 45 minuten dramatisch zag voetballen.

"Wij waren gewoon niet scherp, dat zag je al binnen 1 minuut'', aldus Cocu. "We waren slordig in de passing en zowel in de arbeid als de omschakeling verzaakten we. Go Ahead kon daar uitstekend van profiteren. In de rust leek het me wel nodig om duidelijk te maken dat dit niet de bedoeling was. We zijn uit een mindere fase gekomen door voor elkaar en voor elke meter te knokken. Dat deden we in de eerste helft echter niet. In de tweede helft heeft de ploeg de kans gekregen om een reactie te geven en toen zag ik een heel ander PSV. Daar moet ik ze de complimenten voor geven.''