02.03.2014 14:21

Onfortuinlijk Twente speelt gelijk tegen Utrecht

Jesús Corona en Cuco Martina druipen teleurgesteld af na de puntendeling met FC Utrecht. (2-3-2014)

FC Twente heeft één punt overgehouden aan het duel in en tegen Utrecht. De Enschedeërs kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar werden in de tweede helft verrast door een flitsende start van Utrecht. Een geldig doelpunt van Twente werd in de slotfase afgekeurd, waardoor Twente zich bestolen mag voelen.

FC Twente controleerde de eerste helft. De Tukkers hadden het meeste balbezit, terwijl FC Utrecht op de counter loerde. Na zeventien minuten spelen kwam de ploeg van trainer Michel Jansen terecht op voorsprong. Een voorzet van Roberto Rosales werd doorgekopt door Torgeir Børven. Quincy Promes kreeg daardoor een grote mogelijkheid. De buitenspeler haalde verwoestend hard uit en liet doelman Robbin Ruiter volstrekt kansloos: 0-1.

De Enschedeërs hadden weinig moeite met FC Utrecht, maar in de 24e minuut ontstond er toch een hachelijk moment voor het Twentse doel. Via een scrimmage kwam de bal terecht voor de voeten van Mark van de Maarel. De rechtsback van Utrecht schoot de bal van een meter of zes op de paal. Twente werd daardoor wakker geschud en kwam in de eerste helft niet meer in de problemen. Dušan Tadić probeerde de voorsprong van Twente nog te verdubbelen, maar de poging van Serviër werd gepareerd door Ruiter.

FC Utrecht kwam flitsend uit de kleedkamer. Al na zeven seconden had Tommy Oar de gelijkmaker gescoord. De Australiër liep een man of drie voorbij en schoot de bal vervolgens met links in de verre hoek. Toch bleef het spelbeeld onveranderd. Twente was de bovenliggende partij, maar in de 62e minuut was het Utrecht dat een grote kans kreeg. Gevero Markiet lanceerde Jens Toornstra, die alleen af kon op doelman Nick Marsman. De middenvelder van Utrecht probeerde de Twentse sluitpost in de korte hoek te verrassen, maar Marsman bracht redding.

In de 71e minuut had FC Twente op voorsprong moeten komen. Børven kon vrij inkoppen na een prima voorzet van Rosales, maar de Noorse spits kopte de bal recht op doelman Ruiter af. Negen minuten later kwam de ploeg van Jansen wel tot scoren. Op aangeven van invaller Jesús Corona schoot Promes de bal achter Ruiter. Scheidsrechter Tom van Sichem keurde het doelpunt echter af wegens buitenspel van Corona. Het doelpunt werd onterecht afgekeurd. De Mexicaan stond namelijk niet buitenspel.

FC Twente komt dankzij het gelijkspel op 49 punten uit 26 wedstrijden. FC Utrecht staat nu op dertig punten. Volgende week staat voor FC Utrecht een moeilijke uitwedstrijd tegen PSV Eindhoven op het programma, terwijl FC Twente zich volgende week bij Go Ahead Eagles mag gaan revancheren.

Door: Jurre Hermans