02.03.2014 18:21

Pellè opnieuw over de schreef

Graziano Pellè toonde zich zondag voor de tweede keer in korte tijd een slecht verliezer. De spits van Feyenoord trakteerde verdediger Joël Veltman in het voorbij lopen op een elleboog in zijn gezicht. Vorige week na de late gelijkmaker van FC Twente (2-2) liep hij al schoppend door de catacomben van de Veste.

De bal was niet eens in de buurt toen Pellè uithaalde naar de verdediger die Ajax een paar minuten eerder op 2-1 had gezet. Veltman reageerde na afloop gevat. "Dat hoort er bij", zei hij met de zege op zak. "Anders had ik maar op ballet moeten gaan."

"Ik weet niet over welk moment je het hebt", zei de aanvalsleider van de Rotterdamse club toen hem naar zijn elleboogstoot werd gevraagd. "Ik heb het niet gezien, maar wel gehoord", zei zijn trainer Ronald Koeman. "Als het klopt wat ik heb gehoord, dan zullen we maatregelen nemen."

Niet voldoende
Pellè wilde Feyenoord dit seizoen dolgraag aan de eerste landstitel sinds 1999 bezorgen. Met een prachtige kopbal bracht hij zijn ploeg ook tegen Ajax weer op voorsprong. Het bleek niet voldoende voor de zege. Kolbeinn Sigthorsson en Veltman brachten Ajax wel heel dichtbij de vierde landstitel op rij.

Scheidsrechter Björn Kuipers was de elleboogstoot ontgaan. Het kan bijna niet anders of de Italiaan wordt op basis van de televisiebeelden zwaar gestraft. Zeker omdat hij ook nog twee voorwaardelijke straffen bij de tuchtcommissie van de KNVB heeft staan. Ook na de wedstrijd had de Italiaan zijn emoties nog niet onder controle. Zo verweet hij een verslaggever dat hij voor Ajax was. "Dat zie ik gewoon aan je gezicht", mopperde hij.

Pellè nam afstand van de landstitel, nu de achterstand van zijn ploeg op Ajax is opgelopen tot twaalf punten. "We moeten nu zo veel mogelijk duels winnen. We zien wel wat dat dan oplevert", aldus de spits die de komende dagen wel bericht van de aanklager betaald voetbal zal krijgen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner