02.03.2014 20:05

Advocaat: "Plezier straalde van ons spel af"

Dick Advocaat heeft zondag genoten van AZ. De Hagenaar zag hoe zijn elftal met groot machtsvertoon RKC Waalwijk aan de kant zette (4-0). "Het plezier straalde van ons spel af. Dit was een leuke wedstrijd om naar te kijken, ook als coach", zei Advocaat goedkeurend. "RKC is normaal gesproken een stugge ploeg, maar wij hebben ze geen kans gegeven. Er was maar één ploeg die dicteerde en dat was AZ."

Advocaat was dus bijzonder tevreden, in tegenstelling tot zijn collega Erwin Koeman van RKC. "Als je elkaar in de steek laat op het veld, dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden", zo bromde de trainer van de nummer zestien van de eredivisie. "Wij waren heel slecht vandaag, we stonden als allemaal eenlingen op het veld. En tegen AZ heb je dan geen schijn van kans."

Koeman maakte afgelopen week bekend dat hij na dit seizoen vertrekt uit Waalwijk. "Dit wordt misschien wel de moeilijkste klus van mijn trainerscarrière, om RKC in de eredivisie te houden. Maar ik ben strijdbaar. Er gaat deze week echt wat gebeuren, want dieper zinken dan dit kan niet."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner