02.03.2014 23:53

PAOK neemt afscheid van Stevens

PAOK Saloniki heeft zondagavond laat trainer Huub Stevens ontslagen. Het clubbestuur nam het de Nederlandse oefenmeester kwalijk dat op Kreta tegen Ergotelis een voorsprong van 2-0 uit handen werd gegeven. Dat was een tegenvaller te veel dit jaar.

PAOK leidde halverwege de tweede helft nog comfortabel door treffers van Costin Lazar, die al na 2 minuten het voorbereidende werk van Danny Hoesen afrondde, en Dimitris Salpingidis. In de slotfase kwamen de Kretenzers echter langszij. De 2-2 kwam nota bene op naam van Stelios Kitsiou, de middenvelder van PAOK. Behalve Hoesen speelde ook Hedwiges Maduro de hele wedstrijd.

Ondanks het gelijkspel, dat Stevens noodlottig werd, liep PAOK een punt in op Olympiakos Piraeus. De koploper verloor thuis verrassend van Panathinaikos: 0-3, met onder meer treffers van Danijel Pranjic en Marcus Berg. De aanstaande kampioen kon het lijden; de kloof met PAOK en Atromitos is nog altijd enorm, 19 punten.