03.03.2014 15:05

Pastoor nieuwe trainer Slavia Praag

Alex Pastoor heeft een nieuwe baan gevonden. De 47-jarige oefenmeester gaat aan de slag bij Slavia Praag. Dat meldt die club via de officiële kanalen.

Alex Pastoor werd gezien als de ideale kandidaat om Marco van Basten op te volgen bij sc Heerenveen, maar de oefenmeester heeft gekozen voor een andere uitdaging. De Amsterdammer gaat aan de slag bij Slavia Praag, één van de traditionele topclubs van Tsjechië. 

Pastoor volgt Miroslav Koubek op, die in september begon en inmiddels is bedankt voor bewezen diensten. Pastoor krijgt ondersteuning van oud-Feyenoorder Igor Korneev, die aan de slag gaat als adviseur. “We willen van koers veranderen met deze club, we willen de complete manier van denken veranderen”, zegt bestuurslid Karol Kisel over het vertrek van Koubek en de komst van Pastoor.

Onder Koubek had Slavia het bijzonder moeilijk in de Gambrinus Liga. Slavia staat tiende en de voorsprong op de hekkensluiter is slechts vijf punten. Pastoor was in het verleden werkzaam bij NEC en Excelsior. Als speler kwam hij onder meer uit voor FC Volendam en sc Heerenveen. Feyenoord werd in 2012 nog uitgeschakeld door Slavia Praag. De Tsjechen waren in de play-off ronde van de Europa League over twee duels met 4-2 te sterk voor de Rotterdammers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner