04.03.2014 13:01

De dure misser van Erik Falkenburg

Men zegt wel eens dat details een voetbalwedstrijd kunnen beslissen. Dit bleek ook toen Erik Falkenburg bij een 2-0 voorsprong een niet te missen kans toch miste. De speler van Go Ahead Eagles is daarom Schlemiel van de Week.

Alles verliep helemaal prima in Deventer. Al in de eerste minuut kwamen de Eagles op een 1-0 voorsprong via een intikker van Jarchinio Antonia. Dat de tegenstander dan ook nog PSV is maakt het helemaal af. De Eindhovenaren werden gedomineerd en op alle fronten afgetroefd. De 2-0 die viel na een klein half uur spelen was dan ook meer dan terecht. Niemand minder dan onze Schlemiel tekende met een schot uit de draai voor de tweede treffer van zijn ploeg.

Go Ahead Eagles bleef goed voetballen, kreeg meerdere grote kansen, maar ging alsnog met een 2-0 voorsprong de rust in. Vlak na het begin van de tweede helft sloeg het noodlot echter toe. Jeffrey Rijsdijk werd op links weggestuurd en met een afgemeten voorzet bereikte hij Falkenburg bij de tweede paal. De topscorer van Go Ahead Eagles stond helemaal vrij, vlak bij het doel en kreeg de bal op een presenteerblaadje. Wat een koud kunstje moest zijn bleek een onmogelijke opgave voor Falkenburg. Hij zette zijn hoofd tegen de bal, maar kopte naast de rechterpaal.

Bij een 2-0 voorsprong een kans missen is nog te overzien. Als PSV in de daaropvolgende aanval echter meteen de aansluitingstreffer scoort, is het minder prettig. Het betekende een ommekeer in de wedstrijd, die PSV alsnog winnend wist af te sluiten. Geen drie punten, zelfs geen schamel puntje, die de Eagles zo hard nodig hebben in strijd tegen degradatie. Falkenburg zal nog wel eens terug denken aan die ene kopbal, vlak na rust.

Door: Jos Boesveld