05.03.2014 10:04

Feyenoord adviseert Pellè straf te accepteren

Feyenoorder Mitchell te Vrede (l.), Graziano Pellè (m.) en Daryl Janmaat (r.) druipen teleurgesteld af na de 1-2 nederlaag tegen Ajax. (2-3-2014)
Feyenoorder Mitchell te Vrede (l.), Graziano Pellè (m.) en Daryl Janmaat (r.) druipen teleurgesteld af na de 1-2 nederlaag tegen Ajax. (2-3-2014)

Graziano Pellè hangt een flinke schorsing boven het hoofd. De aanklager betaald voetbal wil de spits voor vier wedstrijden schorsen na zijn elleboogstoot richting Ajacied Joël Veltman. 

"Deze strafmaat hadden wij wel verwacht", stelt technisch directeur Martin van Geel in het AD. Pellè mist de competitieduels met FC Groningen (uit), Heerenveen (thuis), Go Ahead Eagles (thuis) en Heracles (uit). Dat hij ook de laatste wedstrijd gedwongen moet toekijken, heeft Pellè te wijten aan de kopstoot die hij op 27 oktober uitdeelde aan Mike te Wierik van Heracles. Het duel voorwaardelijke schorsing dat hij voor dat vergrijp had gekregen, werd gisteren zoals verwacht toegevoegd aan het schikkingsvoorstel.

Dat geldt overigens niet voor de voorwaardelijke schorsing die was opgelegd voor zijn wangedrag in de catacomben bij FC Twente. Dat valt volgens de regelgeving in Zeist in een andere categorie en zo wordt de spits die extra straf in elk geval bespaard. "De club heeft Graziano geadviseerd om de straf te accepteren", zegt technisch directeur Martin van Geel. "Toen duidelijk werd dat er een schikkingsvoorstel zou komen, waren we ongeveer uitgegaan van deze strafmaat. Ook omdat hij nog een voorwaardelijke straf achter zijn naam had staan na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Heracles."

De twee duels schorsing die Feyenoord de aanvaller maandagochtend al had opgelegd vallen binnen de straf van de aanklager. De Italiaan hoeft dus niet zes wedstrijden te brommen. Pellè diende maandag ook zijn aanvoerdersband al in te leveren bij Jordy Clasie, na Stefan de Vrij en Pellè de derde aanvoerder van het huidige seizoen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner