09.03.2014 16:19

Feyenoord wint van onmachtig FC Groningen

Ruben Schaken (l.) snelt voorbij Hans Hateboer (r.) tijdens FC Groningen - Feyenoord. (9-3-2014)

Feyenoord heeft zondagmiddag een vrij eenvoudige zege op FC Groningen geboekt. De bezoekers kwamen in de Euroborg al vroeg op voorsprong. De thuisploeg was te slordig in balbezit, waardoor Feyenoord geen enkel moment in de problemen kwam.

De eerste helft was van beide kanten bijzonder matig. FC Groningen worstelende vooral met zichzelf, terwijl Feyenoord na de 1-0 voorsprong het wel goed leek te vinden. De Rotterdammers kwamen na een kwartier spelen op voorsprong. Een briljante pass van Terence Kongolo bracht Ruben Schaken in stelling. De aanvaller wist vervolgens doelman Marco Bizot te verschalken en bracht de supporters uit Rotterdam in extase: 0-1.

Feyenoord had de overhand, maar tot echt grote kansen kwam de Stadionclub niet. Een poging van Stefan de Vrij werd van de lijn gehaald door Eric Botteghin, terwijl aan de andere kant Nick van der Velden een aardige mogelijkheid kreeg. De aanvaller van de Groningers kon de bal echter niet achter doelman Erwin Mulder krijgen. De thuisploeg had in de eerste helft vooral moeite om de bal in de ploeg te houden. Het team van trainer Erwin van de Looi verloor vaak knullig de bal, waardoor Feyenoord amper in de problemen kwam.

De Groningers kregen al vrij vlot in de tweede helft een dot van een kans. Filip Kostić  gaf de bal voor vanaf de linkerflank. Género Zeefuik kon verlengen, waardoor invaller Richairo Živković een grote kans kreeg. De aanvaller zag zijn poging gekeerd worden door Mulder. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het netje. Dankzij ontzettend matig verdedigen van de thuisploeg, kon Tonny Vilhena uiteindelijk schieten vanaf de rand van het strafschopgebied. Omdat Stefan de Vrij vervolgens zijn hoofd nog tegen de poging van Vilhena kon aanzetten, was doelman Bizot kansloos: 0-2.

Na de tweede treffer van de bezoekers, leek FC Groningen er niet meer in te geloven. Feyenoord speelde de wedstrijd rustig uit en kwam niet meer in de problemen. In de slotfase ging de thuisploeg nog alles of niets spelen, maar dat leverde FC Groningen niets op.

Dankzij de overwinning op FC Groningen komt Feyenoord op 48 punten uit 27 wedstrijden te staan. De Rotterdammers nemen zodoende de vierde plaats op de ranglijst weer over van PSV. FC Groningen blijft met 33 punten na 27 wedstrijden op de negende plaats staan. De Groningers gaan volgende week op bezoek bij ADO Den Haag. Feyenoord moet in De Kuip zien af te rekenen met sc Heerenveen.

Door: Jurre Hermans