10.03.2014 11:14

Gebrek aan talent werd Van den Brom fataal

Anderlecht maakte maandag officieel bekend John van den Brom uit zijn functie te hebben ontheven, maar niet iedereen wil de schuld in de schoenen van de Nederlandse hoofdtrainer schuiven.

Afgelopen weekend verloor Anderlecht met 1-0 van OH Leuven, waardoor er al gespeculeerd werd over het ontslag van de Nederlander.  Volgens voormalig Anderlecht-trainer Aimé Anthuenis was een afscheid na minder dan twee jaar onvermijdelijk.

"Negen keer verliezen in 29 wedstrijden: ik denk niet dat dat bij Anderlecht al eerder gebeurd is. Maar je kunt niet zeggen dat Van den Brom een slechte coach is", aldus Anthuenis tegen Het Laatste Nieuws.

De voormalig Belgisch bondscoach houdt een positieve indruk over aan de Nederlander in Brusselse dienst. "Als iemand die de titel gepakt heeft en de Champions League gehaald heeft. Hij is dus zeker geen slechte trainer. Maar hij is niet op het ideale moment in Brussel beland. Hij heeft zijn spelers verdedigd, maar werd geconfronteerd met een gebrek aan talent."

"Want het probleem ligt in eerste instantie niet bij de coach, maar veeleer bij het gebrek aan dominante spelers. Anderlecht is een doorsnee ploeg zonder vedetten, maar zelfs zonder die vedetten kun je het je niet veroorloven om bijvoorbeeld in Charleroi en Leuven te verliezen. En omdat je geen ploeg kunt ontslaan, is de coach het slachtoffer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner