15.03.2014 21:30

Fraser-effect houdt aan in Den Haag

ADO Den Haag blijft het goed doen onder trainer Henk Fraser. Dankzij een 2-1 zege op FC Groningen blijft de ploeg onder zijn leiding ongeslagen. Een onterechte strafschop en een laat doelpunt van Dion Malone bleken voldoende voor de zege.

ADO Den Haag en FC Groningen begonnen aardig aan het duel. Binnen de eerste tien minuten meldden de bezoekers zich voor het eerst dreigend voor het Haagse doel. Na goed terugleggen van Richairo Živković kwam Lorenzo Burnet echter niet verder dan een schot in het zijnet. Aaron Meijer dwong even later FC Groningen-doelman Marco Bizot tot een redding.

De aanvallende intenties die beide ploegen in de openingsfase hadden, kregen geen passend gevolg. ADO Den Haag en FC Groningen voetbalden in het resterende deel vooral om geen doelpunten tegen te krijgen. Daar slaagden de formaties van Henk Fraser en Erwin van de Looi in, omdat Gino Coutinho een schot van Nick van der Velden keerde en Bizot een inzet van Mitchell Schet naast werkte.

Groningen begon goed aan de tweede helft getuige de grote mogelijkheid voor Živković. De jonge spits van de Trots van het Noorden ontsnapte aan buitenspel en kwam oog in oog met doelman Coutinho. Živković bleef niet rustig en schoot de bal over het doel. Niet veel later kantelde het duel in het voordeel van ADO Den Haag. Eric Botteghin verslikte zich in Roland Alberg en veroorzaakte een strafschop en kreeg de rode kaart. Met name de strafschop was onterecht, omdat de verdediger van Groningen de overtreding beging buiten het strafschopgebied. Alberg had daar lak aan en pakte het cadeautje zelf uit.

De gastheren leken in een zetel te zitten en hadden aanvankelijk ook weinig moeite om de tien Groningers in bedwang te houden. Totdat invaller Filip Kostic Živković wegstuurde met een bekeken pass. In eerste instantie controleerde Živković het leder niet goed, maar kon alsnog een schot produceren. Met een hard schot in het dak van het doel liet hij Coutinho kansloos. Groningen liet het punt in de slotfase alsnog glippen. Op aangeven van Alberg schoot Malone ADO Den Haag naar de zege.

Door de overwinning is ADO Den Haag dicht bij lijfsbehoud. Het verschil met de gevarenzone bedraagt vijf punten. Groningen is door het resultaat in de Hofstad voorlopig niet meer dan een middenmoter.

Door: Steven Koelma

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner