15.03.2014 21:28

Linssen velt Roda JC

Heracles Almelo heeft Roda JC zaterdagavond een gevoelige tik uitgedeeld. Dankzij twee doelpunten van uitblinker Bryan Linssen won het team van Jan de Jonge met 2-1 van Roda, dat degradatiezorgen blijft houden.

In de eerste helft gebeurde genoeg spektakel voor supporters van beide elftallen. In het eerste kwartier was Roda JC de betere ploeg en de Limburgers kwamen ook op voorsprong. Mitchell Donald gaf een prima voorzet en bij de tweede paal kon Guus Hupperts de bal binnentikken: 1-0 voor Roda. Ook na de openingstreffer van Hupperts had Roda het betere van het spel, maar een tweede doelpunt was ze niet gegund. Er viel wel een tweede treffer, maar dat was aan de andere kant van het veld. Twee minuten voor rust knalde Linssen de afgelegde bal van Mark Uth richting de verre hoek en trof doel: 1-1 op het scorebord. Dat was ook de ruststand in Almelo.

In de tweede helft kwam de wedstrijd rustig op gang. Geen grote kansen in het begin van de tweede helft, maar vooral veel overtredingen en fysieke duels. Kwame Quansah en Thomas Bruns waren er bij Heracles ingekomen en daarom werd de strijd op het middenveld wat feller. Oussama Tannane was na een kwartier voetballen dicht bij de tweede goal van Heracles, maar de middenvelder schoot net naast.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Opnieuw was het Linssen die de treffer maakte: 2-1 voor Heracles. Een paar minuten later kreeg Linssen de kans op een hattrick, maar hij plaatste de bal net naast het doel van Filip Kurto. Heracles was de betere ploeg in de tweede helft en de Heraclieden creëerden ook vele kansen.

Na negentig minuten floot Pol van Boekel dan voor het einde van de wedstrijd. Roda JC verloor kostbare punten en moet hopen dat NEC zondag tegen FC Utrecht ook punten laat liggen. Heracles kan de weg naar boven inslaan met deze drie punten en zich in de strijd om het linkerrijtje gaan mengen. Een 2-1 overwinning voor de ploeg uit Almelo, met dank aan de uitstekend spelende Linssen.

Door: Brent van Ooijen