16.03.2014 18:23

Ajax komt niet tot scoren in Breda

Ajax heeft zondag voor de tweede keer op rij gelijkgespeeld. Vorige week leden de Amsterdammers in de ArenA puntverlies tegen SC Cambuur (1-1) en zondag kwam de koploper in Breda niet verder dan 0-0 tegen NAC Breda.

De Amsterdamse club begon de wedstrijd met Siem de Jong in de punt van de aanval, maar de aanvoerder van de Amsterdammers moest al vroeg in de wedstrijd het veld verlaten. In de 6e minuut kreeg De Jong een mogelijkheid op de 0-1 en bij die actie liep de pechvogel een blessure aan zijn rechterhamstring op. De Jong werd vervangen door Kolbeinn Sigþórsson.

Pas na een halfuur spelen kwam de wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion los. Invaller Sigþórsson kreeg een goede mogelijkheid op het openingsdoelpunt, maar Jelle ten Rouwelaar hield zijn doel knap schoon. Aan de andere kant kreeg Sepp de Roover een enorme kans om de 1-0 te maken, maar het lukte de rechtsback van NAC Breda niet om in twee instanties Jasper Cillessen te passeren. Na de kans van De Roover kreeg Ajax via Sigþórsson (bal van de lijn), Davy Klaassen (kopbal) en Ricardo Kishna (bal voorlangs) nog goede mogelijkheden, maar zij scoorden niet.

Frank de Boer zal zijn spelers in de rust ongetwijfeld hebben gezegd dat het baltempo in de tweede helft omhoog moest, maar dat gebeurde niet. Het strijdlustige NAC Breda had weinig moeite om in de tweede helft de Ajax-aanvallen af te stoppen. De thuisploeg hield het niet alleen bij verdedigen en probeerde via de buitenspelers tot kansen te komen. NAC Breda kreeg tien minuten voor tijd een goede kans, maar Elson Hooi schoot vanuit kansrijke positie niet hard genoeg om Jasper Cillessen te passeren.

Na negentig minuten officiële en drie minuten blessuretijd floot Richard Liesveld voor de laatste keer, waardoor de wedstrijd eindigde zoals het begon: 0-0. Ajax is ondanks het gelijkspel uitgelopen op nummer Vitesse, dat zaterdagavond in eigen huis verloor van PSV. De voorsprong op de Arnhemmers en FC Twente bedraagt zeven punten. Voor NAC Breda is de 0-0 tegen Ajax een bonuspunt in de strijd om een top acht-notering. De club uit Breda staat nu op de elfde plaats.

Door: Vincent Houttuin