17.03.2014 11:08

De Vrij: "Aan plek vijf wil ik niet denken"

Feyenoord won zondagmiddag met 2-0 van sc Heerenveen, waardoor de strijd om plek twee weer helemaal open ligt. Samen met Vitesse, FC Twente en PSV moeten de Rotterdammers uitvechten wie er voorronde Champions League mag gaan spelen.

De jacht op plaats twee is in volle gang. "Het kan de komende weken nog heel spannend worden", zegt centrumverdediger Stefan de Vrij, die zelf al weken aan een sterke reeks bezig is. "Het kruipt achter Ajax steeds dichter naar elkaar toe. Voor ons is het cruciaal om minimaal Europees voetbal te halen. Maar we denken vooral aan plek twee. Of het Feyenoord onwaardig is als wij toch als vijfde eindigen? Dat vind ik wel. Plek vijf, daar denk ik eerlijk gezegd helemaal niet aan", aldus De Vrij tegen het AD.

En dus haalde de verdediger zaterdagavond zijn schouders op toen achtervolger PSV de zegereeks voortzette in Arnhem tegen Vitesse. "Het klinkt gek, maar Feyenoord moet dit op eigen kracht kunnen klaren. Wat de concurrentie achter ons doet, is eigenlijk bijzaak."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner