17.03.2014 12:12

Advocaat: "We kwamen fysiek tekort"

AZ-trainer Dick Advocaat zag zijn ploeg zondag diep in de blessuretijd onderuit gaan bij FC Twente. Het drukke programma doet AZ de das om. De Alkmaarders zijn ook nog actief in de Europa League en de KNVB beker.

Fysiek gezien lijken de Alkmaarders niet in staat te zijn twee wedstrijden in één week te spelen. "Ik had liefst vier spelers die om een wissel vroegen. Ik heb de mannen een compliment gegeven, maar in deze eindfase kwamen we gewoon fysiek tekort", aldus Advocaat tegen De Telegraaf.

AZ verzocht de KNVB het duel met PEC tussen de twee cruciale krakers te verplaatsen, maar ving bot. AZ gaat nu dinsdagavond richting Moskou en vliegt donderdagavond na het duel terug, waardoor het midden in de nacht richting vrijdag pas het bed op zal kunnen zoeken in Nederland. Het alternatief om pas vrijdag terug te keren zou betekenen dat de ploeg zich in Moskou urenlang door een verkeerschaos heen zou moeten worstelen richting vliegveld, met alle gevolgen van dien.

Advocaat, gefrustreerd: "De twee komende duels van donderdag tegen Anzhi en de volgende donderdag contra Ajax zijn de belangrijkste van het seizoen. Volgens mij hebben ze met de KNVB meer in Brazilië gezeten, dan dat ze hebben nagedacht over de brief van Toon Gerbrands, waarin hij netjes verzoekt om uitstel tegen PEC, wat Ajax in die speelronde ook heeft gekregen. Er bestaat totaal geen begrip voor ons vanuit Zeist.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner