17.03.2014 14:03

Een wereldspits en Nederlandse voetbalregels

Nee, Marco van Basten is geen speler. Maar voor zijn boodschap maken wij een uitzondering. Hij sprak tot het volk en noemde rood en een penalty krijgen Fucking bullshit.. Daarmee is hij Voetbal.com 'Speler' van de Week.

Feyenoord - sc Heerenveen, een kwartier voor het laatste fluitsignaal. Christian Kum begaat een overtreding op Ruben Schaken en scheidsrechter Pieter Vink wijst gedecideerd naar de stip. Heel Heerenveen buigt het hoofd, maar begrijpt de penalty wel. Vink gaat echter verder. Hij grijpt naar zijn borstzak en tovert daar een rode kaart uit. 

De gebogen hoofden schieten omhoog. Terwijl de ene hoofdpersoon naar de kant loopt na zijn kaart komt er een nieuwe figurant op het podium. Van Basten is woedend en begint te praten tegen de vierde official. Zijn woorden zijn echter tegen dovemansoren gericht en al zoekende vraag hij zich af waar die camera is.

Waar is die camera!?

Ah, Marco van Basten. Drievoudig Europees voetballer van het jaar, wereldvoetballer in 1992 en Europees Kampioen met het Nederlands elftal. Maar dat bestaat allemaal niet meer als hij ziet dat zijn speler niet alleen een penalty tegen krijgt, maar ook van het veld af moet. Hij draait naar de camera en spreekt de gevleugde woorden: "Dit is een belachelijke actie. Een gele kaart en een penalty is het maximale, het is echt fucking bullshit."

Daar bleef het echter niet bij. "Die regels zijn waardeloos hier in Nederland. Ik word er echt treurig van", aldus de oefenmeester van sc Heerenveen. Aan het einde van de wedstrijd gaf de scheidsrechter tijdens Feyenoord - sc Heerenveen toe dat hij de woede van Van Basten begreep. Vink kon echter niet anders dan een rode kaart geven, want zo staat het nou eenmaal in de regels.
Misschien wordt het tijd dat oud-voetballers in de Eredivisie zich meer en meer gaan uitspreken voor enkele veranderen in de Nederlandse voetbalwet. We hebben er genoeg, met Frank de Boer, Phillip Cocu en Ronald Koeman bij de grote drie. Verenigt u.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner