18.03.2014 10:12

Feyenoord denkt aan Van la Parra en Ziyech

Feyenoord wil zich komende zomer versterken met Rajiv van la Parra en Hakim Ziyech. Beide spelers komen momenteel uit voor sc Heerenveen. Dat meldt het AD dinsdagochtend.

Van la Parra is komende zomer transfervrij. De Rotterdammer, halfbroer van Georginio Wijnaldum, is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Het Franse Caen plukte hem daar als 16-jarige aanvaller weg. In augustus 2011 verhuisde hij naar Heerenveen. Van la Parra kwam tot zestien duels voor Caen. Acht in de Ligue 1 en evenveel duels in de Ligue 2. Feyenoord zoekt nadrukkelijk naar een nieuwe rechterspits. De club weet dat de kans groot is dat Ruben Schaken komende zomer vertrekt. De routinier staat dan nog één jaar onder contract en kan nu nog geld opleveren. 

Ziyech staat na de zomer nog één jaar onder contract bij Heerenveen. De Friezen zullen de optie in het contract die dat mogelijk maakt, eerdaags gaan lichten. De middenvelder gaf in een eerder stadium aan niet te willen verlengen, waardoor de kans groot is dat de Marokkaan komende zomer zal worden verkocht. De verwachting is dat de vraagprijs rond de twee miljoen euro ligt. Een prijs die Feyenoord nog altijd niet zomaar op tafel legt, maar bij eventuele verkoop van spelers komt er vanaf nu wel geld vrij om te investeren in spelers. Mogelijk zal Feyenoord ver voor Ziyech moeten gaan, aangezien er meer kapers op de kust zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner