18.03.2014 10:37

Batshuayi droomt van Arsenal

Michy Batshuayi in actie tijdens Club Brugge - Standard Liège. (2-3-2014)
Michy Batshuayi in actie tijdens Club Brugge - Standard Liège. (2-3-2014)

Michy Batshuayi staat nadrukkelijk in de belangstelling van PSV. De Eindhovenaren kunnen waarschijnlijk fluiten naar de spits van Standard Liège, die een voorliefde voor Arsenal heeft.

"Of ik volgend seizoen nog speler van Standard ben? Jammer genoeg denk ik van niet", aldus Batshuayi tegenover RTBF. "Als we kampioen zouden worden en ons zouden plaatsen voor de groepsfase van de Champions League zou ik nog wel kunnen twijfelen, maar ik heb doelen uitgestippeld. Ik wil zo snel mogelijk hogerop. Ik wil mezelf verder ontwikkelen."

"Het wordt een kwestie van goed nadenken en goeie raad inwinnen bij mijn familie en makelaars. Waar ik graag naar zou verhuizen? Duitsland of Engeland, waar fysiek en techniek hand in hand gaan", vervolgde de Belg. "Als je naar mijn favoriete club vraagt, zeg ik Arsenal. Dat is een club met een goeie filosofie, waar jongeren kansen krijgen. Ze spelen mooi voetbal. Ik ben al fan van Arsenal sinds ik kind was."

Batshuayi hoopt stiekem op het WK, maar heeft voor de spitspositie concurrentie van Romelu Lukaku en Christian Benteke. Van de bondscoach vernam hij logischerwijs dan ook nog niets. "Ik heb geen contact met Marc Wilmots. Ik ben twintig en op die leeftijd droomt iedereen van de nationale ploeg, ik dus ook. De Rode Duivels zitten ergens in mijn hoofd en ik droom van het WK in Brazilië, maar dat mag geen obsessie worden. Anders wordt het iets negatiefs. Ik moet me eerst maar zien te bewijzen bij Standard."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner