20.03.2014 09:30

Twente wint strijd om Drommel

Nick Marsman tijdens FC Twente - Heracles Almelo. (17-1-2014)
Nick Marsman tijdens FC Twente - Heracles Almelo. (17-1-2014)

FC Twente heeft de strijd om de 17-jarige Joël Drommel gewonnen. De sluitpost komt over van IJsselmeervogels en zal een contract voor drie seizoenen ondertekenen.

Drommel werd gevolgd door een rits aan clubs. Onlangs speelde Drommel nog een testwedstrijd voor AZ. De keeper wilde snel duidelijkheid en besloot al voordat AZ komende vrijdag een officiële aanbieding zou doen, te kiezen voor FC Twente. Opvallend genoeg speelde de Bussumer tot zijn veertiende jaar als veldspeler.

Zijn voorkeur ging uit naar Twente omdat hij verwacht daar een snellere ontwikkeling te kunnen doormaken. Dat komt door de aanwezigheid van Theo Snelders en Eric Weghorst, die hem al in het oog kreeg bij de Nike Challenge Chance. Drommel won dat wereldwijde scoutingprogramma en gaat vanaf vrijdag drie maanden naar Birmingham om zich intern bij de Nike Academy professioneel voor te bereiden op zijn loopbaan.

Aangezien Jong FC Twente uitkomt in de Jupiler League kreeg die club de voorkeur van de jonge doelman. Onlangs maakte Drommel zijn debuut voor IJsselmeervogels. Uitgerekend in een oefenduel met FC Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner