20.03.2014 10:47

Volop interesse voor United-huurling Vermijl

Marnick Vermijl is blij na het maken van het enige doelpunt van de wedstrijd. NEC wint de KNVB Beker wedstrijd met 1-0 van FC Utrecht. (22-01-2013)
Marnick Vermijl is blij na het maken van het enige doelpunt van de wedstrijd. NEC wint de KNVB Beker wedstrijd met 1-0 van FC Utrecht. (22-01-2013)

Marnick Vermijl speelt tijdens het huidige seizoen op huurbasis voor NEC Nijmegen. De Belg is afkomstig van Manchester United, maar heeft nog geen duidelijkheid over zijn toekomst.

Volgens de zaakwaarnemer van Vermijl zijn er een aantal geïnteresseerde clubs voor de rechtsback. Ajax, Anderlecht, Racing Genk en enkele Premier League-clubs volgen de Belg op de voet. "Met Anderlecht zit ik later nog samen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ook Ajax en enkele Premier League-clubs informeerden al. Engeland blijft zijn voorkeur genieten, maar voor mooie Nederlandse en Belgische clubs staat hij zeker open."

Vermijl kreeg echter nog geen duidelijkheid over zijn toekomst van The Red Devils. "De mensen van Manchester United zijn heel tevreden over zijn ontwikkeling. Ze willen Marnick volgend seizoen bij een betere club aan het werk zien. Maar een nieuwe uitleenbeurt ziet hij eigenlijk niet zitten. Hij wil óf zijn kans krijgen in de A-kern, óf definitief verhuizen."

De rechtsback heeft op Old Trafford een contract tot medio 2015. "Veel hangt af van de situatie van David Moyes. Blijft die trainer, dan ziet het er niet goed uit, want hij liet Marnick vrij makkelijk naar NEC gaan. Wordt Moyes ontslagen, dan opent dat perspectieven", besluit Dullers. De Belg speelde tot dusver 23 competitiewedstrijden voor NEC, daarin was hij drie keer trefzeker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner