20.03.2014 11:23

Koevermans stopt per direct

Danny Koevermans stopt per direct met het spelen van betaald voetbal. Dat maakt de 35-jarige spits donderdagochtend bekend op de clubwebsite van FC Utrecht.

Terugkerende klachten aan zijn kuit dwingen de voormalig speler van onder meer AZ en PSV te stoppen. Koevermans gaat zich bij FC Utrecht oriënteren op het trainersvak en blijft zodoende aan de club verbonden. “De dinsdag na de uitwedstrijd tegen PSV merkte ik dat het na een intensief moment op de training weer misging met mijn kuit”, zegt Koevermans, die het doemscenario tijdens de besprekingen met FC Utrecht al doorgenomen had met de clubleiding. “Ik had het liever anders gezien, maar we wisten dat de kans aanwezig zou zijn dat dit zou gaan gebeuren”, aldus Koevermans op de clubwebsite.

“Voor mij is het belangrijk dat ik plezier heb in wat ik doe en dat ik van waarde kan zijn”, vervolgt de aanvaller. “Als ik steeds weer moet revalideren en de jongens het veld op zie gaan, dan doet dat pijn. Het is sinds ik hersteld ben van mijn kruisbandblessure een repeterend verhaal. Ik kom nu tot het besef dat het op is en dan moet ik eerlijk zijn tegen mijzelf. Maar, ook naar het team en de staf. Het is mooi geweest.”  

Koevermans tekende in januari een contract in Utrecht en mocht drie keer invallen. Scoren deed hij niet in Utrechtse dienst. De spits stond in het verleden onder contract bij Sparta, AZ, PSV en Toronto FC. Daarnaast speelde hij vier interlands voor Oranje, daarin wist hij één keer te scoren. Koevermans heeft ook een aardig moyenne in de Champions League. Hij maakte vier doelpunten in elf wedstrijden in het kampioenenbal. Daarnaast speelde hij bijna tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner