20.03.2014 18:50

Noring 'in principe' reservegoalie Heerenveen

Viktor Noring na afloop van Strømmen IF - FK Bodø/Glimt. (22-9-2013)
Viktor Noring na afloop van Strømmen IF - FK Bodø/Glimt. (22-9-2013)

De komst van Viktor Noring (23) naar sc Heerenveen is op een haar na rond. De Friezen halen de Zweedse doelman als reservekeeper.

''Brian Vandenbussche vertrekt na dit seizoen bij de club. Kristoffer Nordfeldt heeft ook aangegeven de club te willen verlaten, maar dat moet ik eerst nog maar eens zien. In principe is Noring aangetrokken als tweede doelman'', zegt Hans Vonk, manager voetbalzaken van Heerenveen, in het Friesch Dagblad.

De technische man geeft aan dat er nog een 'paar kleine dingetjes' zijn waar de jurist van de club zich over moet buigen. ''Als dat is goedgekeurd en hij wordt goedgekeurd dan is het rond'', aldus Vonk.

Noring zat al een tijdje zonder club, omdat zijn contract bij zijn laatste werkgever FK Bodø/Glimt uit Noorwegen niet werd verlengd. Hoewel het contract bij Heerenveen op 1 juli 2014 ingaat, hoopt Heerenveen dat Noring eerder naar Friesland komt. ''Dat is een van de dingetjes waar we nog uit moeten komen. Maar het zou goed zijn hem wat eerder in actie te zien'', hoopt Vonk.

Norings zaakwaarnemer liet woensdag al weten dat de gesprekken tussen beide partijen al zijn afgerond en dat er een akkoord op tafel ligt. Naar alle waarschijnlijkheid reist de sluitpost deze of volgende week naar Heerenveen voor de medische keuring.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner