25.03.2014 16:39

Zeven NEC-spelers op scherp

Geen speler van PEC Zwolle of NEC wil de bekerfinale op 20 april uiteraard missen. Daarom zullen nogal wat voetballers van beide clubs tijdens de halve eindstrijd woensdagavond in Zwolle op hun tellen moeten passen. Liefst negen man staan met één gele kaart op scherp en missen eventueel deelname aan de grote finale in De Kuip.

Bij NEC hebben liefst zeven spelers een kwetsbare positie: Navarone Foor, Kevin Conboy, Alireza Jahanbakhsh, Christoph Hemlein, Daan Disveld, Jakob Jantscher en Tobias Haitz. Bij PEC Zwolle hikken Jesper Drost en Maikel van der Werff tegen een schorsing aan.

Met kwalificatie voor de bekerfinale lonkt voor PEC Zwolle of NEC op voorhand Europees voetbal in het komende seizoen. In dat geval moet dan wel Ajax, dat donderdag bij AZ aantreedt in de andere halve finale, de tegenstander in de bekerfinale zijn. Als mogelijke nummer 1 (of 2) in de eindstand van de eredivisie gaan de Amsterdammers dan door naar de Champions League en krijgt de andere bekerfinalist een ticket voor de Europa League.

Middenvelder Søren Rieks zit woensdag bij NEC in Zwolle een schorsing uit.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner