26.03.2014 09:37

Lachman baalt van reservebeurt

Darryl Lachman in actie tijdens Excelsior - PEC Zwolle. (17-12-2013)
Darryl Lachman in actie tijdens Excelsior - PEC Zwolle. (17-12-2013)

Darryl Lachman hoorde dinsdag dat hij woensdagavond niet aan de aftrap zou verschijnen tijdens de halve finale van de beker. PEC Zwolle neemt het dan op tegen NEC Nijmegen. De verdediger was er op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

Op basis van fysieke afwegingen passeert trainer Ron Jans de verdediger die komende zomer naar FC Twente vertrekt. "Daar baal ik van en ik ben geïrriteerd”, zegt de zichtbaar teleurgestelde Lachman na de training. "De trainer heeft uitgelegd waarom ik ernaast sta, maar dat ging mijn ene oor in en het andere oor weer uit", aldus Lachman tegenover De Telegraaf.

"Ik ben het er niet mee eens en ga nu snel naar huis. Zodra het eerste fluitsignaal klinkt, ben ik vast wel weer wat frisser in mijn hoofd.” Hoofdcoach Jans geeft toe dat het een moeilijke keuze was om Lachman niet op te stellen. "Het was een heel moeilijke keuze om Lachman buiten de basis te laten, want hij is een van onze dragende spelers. Maar hij is nog niet helemaal topfit”, licht PEC-trainer Ron Jans even later zijn besluit toe.

"Lachman is er dertien weken uit geweest met een hamstring- en enkelblessure. Voor hem is het een ’mission impossible’ om eventueel 120 minuten te spelen. Bovendien heb ik hem zondag tegen ADO Den Haag nodig, want dan zijn twee verdedigers, Joost Broerse en Bram van Polen, geschorst.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner