26.03.2014 12:09

'Heerenveen niet verder met Marzo'

Het lijkt erop dat Stefano Marzo uit mag kijken naar een nieuwe club. Zijn huidige werkgever sc Heerenveen heeft namelijk besloten de optie in het contract van de Belgische rechtsback niet te lichten.

Dat meldt Sven Claes van Het Laatste Nieuws. Het contract van Marzo loopt dit seizoen af, maar zijn verbintenis bevat ook een optie om voor twee jaar te verlengen. Die optie licht Heerenveen dus niet.

Marzo is bezig aan zijn eerste seizoen in Friesland. Heerenveen trok hem transfervrij aan, omdat zijn vorige club Beerschot AC uit Antwerpen failliet was verklaard. Na een stroef begin is Marzo de laatste weken regelmatig basisspeler.

Marzo heeft in het Abe Lenstra stadion concurrentie van onder andere Pele van Anholt. Een andere rechtsback in dienst van Heerenveen, Doke Schmidt, speelt dit seizoen op huurbasis voor Go Ahead Eagles, maar hij keert mogelijk na dit seizoen weer terug. In het kader van bezuinigingen is het nakende vertrek van Marzo daarom logisch.

Dinsdag werd al bekend dat Ramon Zomer vertrekt bij Heerenveen. Ook het verblijf van Arnold Kruiswijk en Chris Kum in Friesland hangt aan een zijden draadje.


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner