26.03.2014 22:40

Zwolle dankt Gentenaar en plaatst zich voor finale

Twee blunders van Dennis Gentenaar hebben NEC de das omgedaan. PEC Zwolle plaatst zich met een 2-1 overwinning op de Nijmegenaren voor de finale. Schlemiel van de avond was de 38-jarige doelman van NEC.

Het duurde weliswaar even voor de wedstrijd op gang kwam. Maar na de openingstreffer van Jesper Drost, na een half uur spelen, werd het een echte wedstrijd. De middenvelder van PEC Zwolle kreeg een afvallende bal uit het niets voor zijn voeten op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot rolde tergend langzaam tussen verschillende Nijmeegse verdedigers door om erna zachtjes en ongelukkig onder NEC-doelman Dennis Gentenaar door te rollen in het doel van de bezoekers. Het doelpunt was er geen om in te lijsten. Maar de wedstrijd kwam erna wel los.

Binnen een minuut had Alireza Jahanbakhsh de gelijkmaker aan de andere kant al op zijn voet liggen. Oog in oog met Diederik Boer haalde hij zijn been aan. Zijn schot zeilde echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Wat volgde waren tien minuten met enkele grote kansen aan beide kanten. NEC was daarin de gelukkige om het tweede doelpunt van de avond te maken. Op schitterende wijze rondde Kevin Conboy een doorgekopte bal van Michael Higdon af. De middenvelder van NEC nam de bal in één keer op de slof en poeierde de bal tegen de touwen aan.

Na rust zakten beide teams echter snel weer terug naar het niveau van de eerste helft. Het was dat de spanning in de wedstrijd bleef door een 1-1 tussenstand. Maar hoogstaand was het niet meer. Sterker nog, PEC Zwolle en NEC waren uiterst vriendelijk voor elkaar door de bal keer op keer bij elkaar in te leveren. Het spel werd er daardoor niet beter op. De wedstrijd golfde op en neer. Maar kansen waren er weinig te noteren.

Tekenend was dan ook de 2-1 van Maikel van der Werff. Van grote afstand vuurde de centrale verdediger een schot richting het doel van NEC. Een kans was het nauwelijks te noemen, de bal lag voor het oprapen voor Dennis Gentenaar. De goalie van NEC kreeg de bal echter niet onder controle en liet de bal knullig onder zich doorrollen. De tweede blunder van de avond voor de doelman die juist mocht starten omdat eerste doelman Kalle Johnsson teveel fouten zou maken.