27.03.2014 12:08

De Cler denkt aan finaleplaats voor AZ

Donderdagavond neemt AZ Alkmaar het in eigen huis op tegen Ajax. De winnaar van dat duel mag de finale van de KNVB beker spelen. Oud-speler Tim de Cler heeft vertrouwen in AZ.

De Cler speelde in het verleden voor zowel Ajax als AZ. Zijn periode bij Ajax noemde de voormalig linksback 'wisselvallig'. "Dan speelde ik wel en dan weer niet. Dat heeft mede te maken met een aantal lange blessures dat ik had. Mijn spel had ook de nodige ups and downs. Het was namelijk mijn eerste periode als prof. Ik was nog jong", zegt De Cler op de clubwebsite van AZ.

In 2007 speelde hij met AZ een bekerfinale tegen Ajax. "Het was een bijzonder seizoen met uiteindelijk veel teleurstellingen. Dat kwam mede omdat wij in die bekerfinale veel beter waren dan Ajax. We maakten zelfs de 2-0, maar die werd onterecht afgekeurd. In de verlenging lieten we tegen tien man van Ajax een aantal grote kansen liggen en stonden we met lege handen", blikt De Cler terug op de verloren finale.

Afgelopen seizoen wonnen de Alkmaarders de beker en ook dit seizoen geeft De Cler AZ een goede kans. "AZ heeft op dit moment een zwaarder programma dan Ajax, dat is duidelijk. Voor een halve finale tegen Ajax moeten ze echter kracht weten te vinden, zeker thuis. Bovendien maakt Ajax de laatste weken geen goede indruk op me, en voor hen is de landstitel belangrijker. Ik geef AZ een heel goede kans om de finale te halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner